Een vliegtuig en scheiding
16217
post-template-default,single,single-post,postid-16217,single-format-standard,bridge-core-2.4.6,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Een vliegtuig en scheiding

Een vliegtuig en scheiding

‘’ Ik mis het om leuke dingen te doen met mama. Ik mis het om alleen met papa te zijn. Ik vind het leuk als ik samen met mijn broer/zus leuke dingen doe met papa of mama. Waarom doen we dat niet meer? We ZIJN wel met elkaar maar LEVEN niet met elkaar.  Ik ben er wel maar hoor nergens bij. Zien ze mij dan niet? Vinden ze het niet meer leuk om met mij iets te doen? ‘’

Door alles wat er op je af komt als ouder(s) tijdens een scheiding, schiet het er sneller bij in om te investeren in tijd met je kinderen en te zien dat zij daar behoefte aan hebben. Het is niet gek dat je als ouder daar even geen ruimte voor hebt naast alles wat je moet regelen en je eigen emoties zijn er ook nog. Hier balans in vinden en het liefst alles via de juiste pedagogische route willen doen is lastig, soms onmogelijk. De verwachting om dit allemaal alleen te moeten doen is vaak hoog en onrealistisch, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Laten we een vliegtuig in de lucht gebruiken als metafoor voor een scheiding. Jij als ouder bent de steward/stewardess. Jouw kinderen zijn de passagiers in het vliegtuig. Tijdens het vliegen krijg je soms te maken met turbulentie, de ene keer wat heftiger dan de andere. De passagier in een vliegtuig kijkt bij heftige turbulentie als eerste naar de steward/stewardess. Als zij rustig blijven en oké zijn, is de passagier dat ook. Wanneer er iets gebeurd in het leven of tijdens een scheiding met heftige turbulentie, kijken de kinderen altijd naar de ouder(s). Als die paniek uitstralen, raken kinderen ook in paniek. Als zij rust uitstralen, ervaren kinderen dat ook. Gun je kinderen een goede steward of stewardess die rust en kracht uitstraalt, ook al voel je je niet altijd zo. Gun jezelf hulp, gun jezelf een piloot die je begeleidt in jouw route naar balans en rust in je (nieuwe) gezin.

Het New Beginnings Programma is zo’n piloot. Deze piloot is ontwikkeld aan de universiteit in Arizona, speciaal voor gescheiden vaders en moeders. In dit 10 wekelijkse programma kan je leren hoe je kinderen het beste kan helpen na de scheiding. Je leert je basis te verstevigen in je ‘nieuwe’ gezin, hoe je ervoor kan zorgen dat de kinderen meer gaan delen, hoe je de kinderen buiten conflicten tussen jou en een ex-partner kan houden en hoe je kinderen kan laten meewerken thuis. Na elke bijeenkomst ga je thuis direct met alle kennis en vaardigheden aan de slag.

Door de focus te verschuiven van de scheiding naar jezelf en jouw gezin ontstaat er meer balans en rust in het gezinsleven. Je voelt je krachtiger en meer zelfverzekerd over jouw rol als ouder. Door mee te doen aan dit programma maak je positieve stappen met je kinderen vanaf week 1. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen na het programma positiever terugkijken op de scheiding, gelukkiger zijn, meer zelfvertrouwen voelen en betere resultaten behalen op school. Vaders en moeders die het programma volgden voelden zich meer in balans en zelfverzekerder over hun ouderschap.

Ben je nieuwsgierig en wil je graag weten hoe het programma jouw piloot kan worden in de route naar balans en rust? Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis oriënterend gesprek. 

Liefs, Mandy